Social Impact Factory members
Sociaal ondernemen in Utrecht

Over de Social Impact Factory

Oplossen van maatschappelijke uitdagingen

Sociaal ondernemen als het nieuwe normaal

De Social Impact Factory is dé hotspot voor sociaal ondernemerschap. Vanuit onze centrale locatie in het centrum van Utrecht en via projecten door het hele land helpen wij innovatieve ondernemers bij het oplossen van maatschappelijke uitdagingen. 


We brengen ondernemers bij elkaar en helpen nieuwe initiatieven en samenwerkingen tot stand komen. Onze members vinden op heel uiteenlopende wijze vernieuwende oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Ze zetten hun missie voorop, geld verdienen is niet het hoofddoel, maar een middel om te kunnen werken aan de wereld van morgen. 


Met de goed bereikbare locatie op slechts enkele minuten lopen vanaf het Centraal Station, aan de rand van de Utrechtse binnenstad is de Social Impact Factory de ideale vergaderlocatie in Utrecht. Ook kun je hier terecht voor flexwerkplekken en uiteenlopende evenementen in Utrecht. Boek een vergaderruimte of werkplek bij ons en maak deel uit van de beweging naar sociaal ondernemerschap


In de aankleding van ons pand, de samenwerkingen die we aangaan, de evenementen die bij ons georganiseerd worden zie je sociaal ondernemerschap, innovatie en duurzaamheid terug. 


Samen maken we sociaal ondernemen het nieuwe normaal.


 


 

Verder kijken dan vandaag

Wat is sociaal ondernemen?

Wat maakt sociaal ondernemen verschillend van andere manieren van ondernemen? Bij sociaal ondernemerschap staat niet het winstoogmerk voorop, maar ligt de focus op de maatschappelijke missie. 

 

Er bestaat een officiële definitie voor sociaal ondernemen. Die is door de Europese Commissie samengesteld en luidt als volgt:

 

Een sociale onderneming

  • Onderneemt primair vanuit een maatschappelijke missie (impact first).
  • Realiseert impact als zelfstandige onderneming die een dienst of product levert.
  • Heeft een verdienmodel.
  • Ziet winst als middel, niet als doel.
  • Is transparant en fair naar iedereen.
  • Is sociaal in de wijze waarop de onderneming wordt gevoerd.
  • Baseert bestuur en beleid op evenwichtige zeggenschap van alle betrokkenen.

 

 

Net als andere bedrijven leveren sociale ondernemingen producten of diensten aan hun doelgroep. Geld verdienen is echter niet het hoofddoel, het is een middel om de missie te realiseren. 

 

 

missie

Wij geloven in ondernemerschap als oplossing voor maatschappelijke vraagstukken. Dit heet sociaal ondernemerschap. Hierbij gaan maatschappelijke en/of ecologische doelen hand in hand met economische resultaten. Er wordt zo aan een duurzame oplossing voor maatschappelijke vraagstukken gewerkt.

Lees verder

Organisatie

Wij zijn dé hotspot voor sociaal ondernemerschap. We bieden kennis en een centrale locatie voor uiteenlopende initiatieven op het gebied van sociaal ondernemerschap. Dit doen we al sinds 2017. Meer weten? Lees alles over onze organisatie.

Lees verder

team

Het team bestaat uit een gedreven groep professionals die gezamenlijk onze locatie beheren en invulling geven aan onze projecten. Vind hieronder het overzicht van alle teamleden. Wil je meer weten? Stuur ze dan gerust een bericht.

Bekijk team
Werk met ons samen

Wil jij aan de slag met ons programmateam?