Onze projecten en programma's voor publieke organisaties
Onze projecten & programma’s

Voor publieke organisaties

Weet jij zeker dat jouw organisatie meer impact kunt maken? Staan Maatschappelijk Verantwoord Inkopen (MVI) en social return onvoldoende op de agenda en vind je dat er veel gepraat wordt, maar nog te weinig gebeurt? Wij helpen jou écht werk te maken van jouw maatschappelijke doelstellingen!

Projecten & programma’s

Onze ondernemende projecten

Drie winnaars challenge NewFuture@Work met hun cheques | Groepje mensen aan het vergaderen | Onze projecten en programma's voor publieke organisaties
Man zit achter zijn tablet aan een bureau \ Groepje mensen aan het vergaderen | Onze projecten en programma's voor publieke organisaties
Verschillende post-its op een muur geplakt | Groepje mensen aan het vergaderen | Onze projecten en programma's voor publieke organisaties
Challenge
MVI
Proeftuin

Maatschappelijke vraagstukken vragen om co-creatie

Tijdens een challenge vraag je de markt om hulp en werk je samen met verschillende partners aan een oplossing voor jouw maatschappelijke vraagstukken. In vier fasen (verkenning, start, co-creatie en pitch), identificeren we de ondernemende sociale partners voor jouw vraagstuk. Concrete resultaten omvatten ondernemende oplossingen in de vorm van gevalideerde bedrijfsconcepten, impactplannen en coalities van relevante partners en teams.

Impact maken met inkopen

In een MVI-project ontdek je hoe inkoop de motor kan zijn om jouw maatschappelijke doelstellingen te behalen. We identificeren de potentie van jouw inkoop, ondersteunen in de zoektocht naar de juiste sociale partners om bij in te kopen en borgen de nieuwe aanpak en geleerde lessen in jouw interne processen. Zo voeg je maatschappelijke waarde toe aan jouw inkoopbudget. Daarnaast kan een MVI-project bijdragen aan het behalen van social return-verplichtingen en/of doelstellingen op arbeidsparticipatie.

Zet de eerste stap richting impact

Tijdens een proeftuin doorlopen we op kleine schaal een traject van A tot Z. We identificeren een geschikt onderwerp en de juiste timing, brengen relevante stakeholders bij elkaar en begeleiden het proces. Wat kijken wat wel en niet werkt terwijl we op zoek gaan naar jouw succesverhaal! Met een proeftuin doe je ervaring op met het starten van een impactproject binnen jouw organisatie en creëer je enthousiasme en bekendheid met het onderwerp. Zo zorgen we voor draagvlak en ambassadeurschap.

Projecten & programma’s

Onze langlopende programma’s

Groepsfoto The Next Generation | Programma van The Next Generation
Plan Einstein - sociaal ondernemerschap in de praktijk
Sociaal inkopen met Buy Social
The Next Generation
Plan Einstein
Buy Social

Wij laten jongeren kennismaken met sociaal ondernemerschap

In The Next Generation stomen wij jongeren klaar tot de volgende generatie sociaal ondernemers. We leren ze in vier maanden om positieve impact te maken vanuit ondernemerschap. Ze volgen verschillende workshops, gaan op inspiratietour en gaan aan de slag bij een sociale onderneming of met het starten van een eigen sociale onderneming. Zo leiden wij The Next Generation op tot impactmakers, gewoon door te doen. We denken graag met je mee over een programma op maat voor jouw organisatie.

Een innovatieve Utrechtse aanpak voor opvang en integratie

In ons praktijkprogramma rondom (sociaal) ondernemerschap en werk kunnen vluchtelingen én wijkbewoners hun professionele netwerk uitbreiden en ondernemende vaardigheden leren. Zo verbinden we hen aan partners uit ons netwerk, organiseren we workshops over pitchen en samenwerken, en bieden we een traject voor het starten van een eigen bedrijf aan. Dit programma is bewezen overdraagbaar naar andere locaties.

Samen stimuleren we sociale inkoop

In Buy Social werken we samen met Social Enterprise NL. Gezamenlijk stimuleren wij inkoop bij sociale ondernemingen. Dit doen we door middel van ons Buy Social partnernetwerk, waarbinnen organisaties concreet aan de slag gaan met sociaal inkopen, onze Buy Social website, waar je informatie en inspiratie kunt vinden over inkopen met impact, en onze Social Impact Market, waar je de producten en diensten van meer dan 200 sociale ondernemingen kunt vinden. Beginnen met sociaal inkopen kan vandaag nog!

sociaal ondernemerschap
Een netwerk van impactmakers

Maak kennis met ons netwerk